Fest i fjæra

Et heltent Ranheim med solid seier i Hugo Pereiras trenerdebut. (Foto: Jørn Engberg)

I blendende julisol på EXTRA Arena fikk de drøyt 600 oppmøtte se et heltent Ranheim som fra første spark gikk ut i hundre i kveldens kamp.

Hjemmelaget stod høyt, vant ballen høyt i banen og de fleste andreballer ble vunnet av en i blått. Etter syv minutter trodde alle at Christian Eggen Rismark hadde sendt Ranheim i ledelsen da han stanget et innlegg mot bakre stolpe. Der dukket det opp en Ulf-spiller og fikk avverget.

Fem minutter senere skulle midtstopperen allikevel juble for nettsus. En god corner fra Marklund fant panna til Rismark som headet ballen i mål via tverrliggeren.

Derfra og ut omgangen skulle det meste handle om et bestemt Ranheim. Hjemmelaget burde økt ledelsen inn til pause. Like før hvilen vartet Warren Kamanzi opp med et c-moment da han brassesparket 2,3 centimetre over mål.

Og andre omgang skulle fortsette på samme måte. Store sjanser til hjemmelaget som gjenvant ball på ball. Syv minutter ut i omgangen ble ledelsen doblet. Marklund var på farten på venstresiden og slo hard langs bakken. Der hadde Tønne tatt løpet fra sin venstreback til høyre stolpe og mottok ballen. Backen hadde ingen problemer med å sette inn 2-0 i det åpne målet.

Så fulgte en periode hvor Ranheim dro tempoet noe ned for å hvilke slitne ben og hoder i sommervarmen. Tyve minutter før slutt slo Tønne et frispark mot bakre stolpe. Der var igjen Eggen Rismark høyest og headet ballen i motsatt hjørne 3-0.

Med sine to mål for dagen gikk midtstopperen opp som delt toppscorer for Ranheim i årets OBOS-liga. Det ville ikke Elias Melkersen ha noe av. Stjørdalingen kom inn etter 56 minutter og var ofte et uromoment for Sandnes-forsvaret.

På overtid fant Lenes Ruben Alte som spilte fri Elias Melkersen. Spissen løp inn i sekstenmeteren og banket ballen i motsatt hjørne med venstrefoten til trampeklapp fra publikum.

Tre poeng i Hugo Pereiras debut som hovedtrener i Ranheim og nå rettes blikket mot Åsane.